Badminton toernooi organiseren – badminton goed voor je gezondheid

Badminton toernooi organiseren - badminton goed voor je gezondheid

Hallo, hier ben ik weer, Betty. In mijn blog “Badminton toernooi organiseren”, heb ik het gehad over badminton spelen en over de juiste rackets en wat een leuke sport badminton is. Vandaag wilde ik je eens vertellen hoe badminton spelen je gezondheid kan verbeteren. Een feit is dat als je geregeld badminton speelt, de ‘slechte’ cholesterol ( LDL en VLDL) naar beneden gaat en de goede cholesterol (HDL) naar boven gaat. Dit helpt om de bloeddruk te verlagen en zo de kans op een hartaanval te verminderen. Studies over de laatste 20 jaar hebben bewezen dat wanneer je regelmatig badminton speelt , je zelfs twee jaar langer leeft. Dezelfde studies hebben ook aangetoond dat bij spelers bot ontkalking voorkomen kan worden en dat badminton spelers een lagere kans hebben om borstkanker te krijgen. En niet in de laatste plaats, badminton houd je jong en gezond. Het helpt tegen depressie en stress. Nou waar wacht je nog op: Ga badminton spelen. Maak nieuwe vrienden, voel je jong en gezond. Ik hoop dat je mijn blog leuk vond en dat je terugkomt voor mijn volgende “badminton toernooi organiseren” blog.